AMANDINA PENTRU ALEX, care de azi este motociclist cu acte in regula :)


Blat :
6 oua mari,
200 g  zahar,
40 ml apa, 40ml ulei,
3 linguri cacao,
200 g faina,
1 praf de copt
Se incinge cuptorul la 180 grd. Se freaca galbenusurile cu ulei ca o maioneza. Se bat albusurile spuma tare cu zaharul, se adauga apa, apoi maioneza si , la urma faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se pune in tava de 40X30cm, tapetata cu hartie de copt, 30 min.
Sirop caramel
500g apa,
250g zahar,
2 plicuri de cappucino de ciocolata,
2 fiole de rom
Se pune zaharul la topit cu 2 linguri de apa si se lasa sa fiarba pana devine maroniu. Apoi se pune restul de apa incalzita in prealabil. Cand zaharul este topit,  se pun plicurile de cappucino si romul.  Se da deoparte si se lasa la racit.
Crema de ciocolata
3 galbenusuri,
150g zahar pudra vanilat,
1 pachet de unt,
4 linguri cacao,
rom.
Se freaca untul,  se adauga zahar si se freaca spuma.  Se adauga galbenusurile,  cacao,  rom. Se opreste putina crema pt ornarea prajiturii.
Se scoate blatul,  se raceste,  se taie in doua foi.  Prima foaie se asaza la loc in tava, se insiropeaza cu 1/2 din sirop,   se pune crema,  se pune a doua foaie,  se insiropeaza.
Deasupra se pune o glazura de ciocolata ( 200 g ciocolata menaj se rupe bucatele, se adauga un pic de frisca si se pune la microunde la topit. Se omogenizeaza si se toarna peste prajitura dupa ce se taie), pe care se pun moturi din crema pastrata.
Acest articol a fost publicat în distractie in bucatarie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la AMANDINA PENTRU ALEX, care de azi este motociclist cu acte in regula :)

  1. TINA spune:

    Daaaa, imi plac amandinele. Deci pot pune zahar brun, si faina integrala, nu??🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s