PRAJITURA CU CAISE PT CMMSATT


Ingrediente

6 oua

400 g zahar

100 ml apa minerala

50 ml ulei

faina

Praf de copt, sare, zahar vanilat

Caise taiate in sferturi, si tavalite prin gris.

Ouale se separa, albusurile se pun intr-un vas mai mare iar galbenusurile se pun intregi in apa minerala, intr-un castronel. Albusurile se bat spuma cu mixerul, apoi se pune zaharul si se bat in continuare pina cind zaharul se topeste. Se adauga sarea si cite putina apa minerala + cite un galbenus, batind continuu. Se pun apoi uleiul, praful de copt si cita faina e necesara pt a obtine un aluat ca o smintina groasa. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se aseaza caisele intercalate, asa incit sa se umple suprafata tavii. Se da la cuptorul incins bine pt 15 min, apoi se reduce focul la intensitate medie. Se pudreaza cu zahar vanilat.

Se pot folosi si alte fructe, chiar si confiate. Eu mai folosesc visine, cirese, prune, ananas, piersici, mere, nuci verzi din dulceata, pere sau zmeura.

Acest articol a fost publicat în distractie in bucatarie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s