LAPTE DE PASARE PENTRU CRISTI


ingrediente:

1 l lapte

3 oua

300 g zahar

3 linguri amidon

doua pliculete zahar vanilat

sare

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un virf de cutit sare si cu 4 linguri de zahar. Galbenusurile se freaca bine cu citeva linguri de lapte rece, cu un virf de cutit de sare si cu amidonul.

Intr-o cratita se pun cam 200 ml de lapte care se infierbinta; se ia cu o lingurita din albusul batut si se pun ”galuste”  in laptele fierbinte; se lasa 20-30 de secunde si se intorc pe partea cealalta. Se scot apoi si se pun intr-un castron.

(ATENTIE!!! nu luati cu lingura si nu puneti multe, ca ”galustele” se umfla. Focul sa fie cit de mic se poate si stati cu ochii pe cratita ca da repede in foc!)

Dupa ce se termina de fiert albusul, se strecoara laptele si peste el se pun restul de lapte rece,  galbenusurile si restul de zahar. Se amesteca la foc mic, pina se ingroasa. Se adauga zaharul vanilat si se toarna in castron peste ”galustele” de albus. Se serveste rece, de la frigider.

Acest articol a fost publicat în distractie in bucatarie și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la LAPTE DE PASARE PENTRU CRISTI

  1. Seismo spune:

    Bre, da’ nimik nou?😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s