TORT DE MERE PENTRU CLAU


tort

1 kg de mere decojite si taiate sferturi

200 g zahar

100 g unt

bucati de nuca

untul se incalzeste intr-o cratita, in care se va si coace tortul. se adauga zaharul si se lasa la caramelizat, pina cind capata culoare galbena. se opreste focul, se pun nuca si merele asezate frumos, circular sau ca solzii de peste.

Blat:

6 oua

400 g zahar

100 ml apa minerala

50 ml ulei

faina

Praf de copt, sare, zahar vanilat

Ouale se separa, albusurile se pun intr-un vas mai mare iar galbenusurile se pun intregi in apa minerala, intr-un castronel. Albusurile se bat spuma cu mixerul, apoi se pune zaharul si se bat in continuare pina cind zaharul se topeste. Se adauga sarea si cite putina apa minerala + cite un galbenus, batind continuu. Se pun apoi uleiul, praful de copt si cita faina e necesara pt a obtine un aluat ca o smintina groasa. se toarna peste merele caramelizate si se da la cuptor pt cam 30 de min. se rastoarna pe o farfurie, cu grija, fiindca merele vor lasa zeama. aceasta zeama ar trebui sa insiropeze tortul. daca merele nu au fost zemoase, puteti face un sirop.

Acest articol a fost publicat în distractie in bucatarie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la TORT DE MERE PENTRU CLAU

  1. Seismo spune:

    Pai da…
    Numai pentru ea😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s