ARDEI COPTI LA BORCAN PENTRU TEOCTIST


Se cumpara ardei capia carnosi si neaparat rosii (cei verzulii sint amari).  Se coc pe plita, nu in cuptor! Ca sa se cojeasca usor, se pun fierbinti intr-o oala cu capac si se presara cu sare. Dupa ce s-au racit, se curata de  „pelita” , se scot de pe cotoare si se fac fisii. Se pun sare, otet si miere, dupa gust. Se indeasa in borcane cu filet mai mici, cit s-ar minca la o masa,  se pune zeama, se sterilizeaza pe baie de apa sau in cuptor, cam 20 de minute. Cind se desface borcanul, se mai pune doar uleiul si sint gata de mincat. Sint asa de buni iarna…🙂

PS1. La fel se pot pune si gogosari copti.

PS2. Am facut in felul asta si ardei iuti, din aceia rosii, bulgaresti. Sint exceptionali, dar iuuuuuuuuuuuuuuuti… Puneam citeva fisii in mincare, in ardeii normali, in mujdei sau in sosuri.

PS3. Eu fac cam 8-10kg o data. Nu faceti ca mine, ca e multa munca.

Acest articol a fost publicat în distractie in bucatarie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la ARDEI COPTI LA BORCAN PENTRU TEOCTIST

  1. Seismo spune:

    Grija mare la reteta.
    Poti fi banat daca nu iese bine😀

  2. gravid spune:

    arata bestial de bun

  3. ioana-50 spune:

    ardeii copti sant deliciosi iarna,de la mine au nota 10 urmati de celelalte muraturi.

  4. Oana Fagaras spune:

    mersi de retzeta esti cea mai tare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s