PLACINTA CU CARNE DE LA USGSistul


MULTUMESC BOGDAN!

Aluatul:

faina pentru patiserie, 1 Kg + 0,500gr pentru potrivit

2-3 plicuri praf de copt ‘ dr. otker’,

margarina unirea: 1 pac -jumate, (atentie, margarina este cea mai importanta!)

1 ou la un kg faina,

nu se pune apa!

Se framanta toate, pana capata consitenta si nu se lipeste sau rupe. se pune la frigider sa se ” odihneasca”.
Se incepe cu 800-900 de grame faina si se adauga treptat restul de faina. Se framanta sanatos pe planseta tapetata cu faina.

Umplutura:

Ciupercile 500 … 600 gr, + 1 ceapa tocate marunt se calesc ca pentru tocana simpla. Se potriveste de gust, putina sare, piper macinat, marar, patrunjel verde tocate marunt.

Ceapa calita, 2-3 cepe mari.
ATENTIE numai ceapa noastra romaneasca (turtita)! NU ceapa lunguiata.
Ceapa se caleste dar nu se rumeneste!!

Ardei gras, 2-3 buc, tocat cubulete si calit separat,

Carnea tocata poate fi si amestec, P+V 1,5 Kg, se caleste atent sa nu faca guguloaie
Se condimenteaza “putin” cand lasa zeama si se rasfira, cu ceva sare, piper, telina rasa mic. Se mai adauga apa cand este necesar, sa nu se arda.
Atentie se va potrivi la gust la finalul amestecului.

Fiecare calit separat, scurs separat. Se dau prin masina toate, se amesteca bine, se lasa la scurs, se condimenteaza dupa gust piper, etc.

Si urmeaza intinsul foii in tava, umplutul, si mai greu este „festonatul capacului”. se unge cu putina apa fata. se da la cuptor pina se rumeneste. Se va supraveghea cu atentie cat este la cuptor.
====================================================
se recomanda cu: 40

Acest articol a fost publicat în distractie in bucatarie și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s