MINCARE DE DUMINICA


carne si cartofi in vas roman

Este o mincare simpla, facuta in vasul roman. Vasul se lasa 20-30 min in apa calduta, se aseaza carnea condimentata, cartofii, ceapa tocata marunt, usturoiul, se pune capacul si se da la cuptor. Dupa o ora se scoate capacul (grija la aburi!!!) se rade brinza si se lasa la cuptor pina se rumeneste carnea.

Folosirea vasului roman:

– se lasa si vasul si capacul cu apa cam o jumatate de ora inainte de folosire

– se introduce in cuptorul rece, abia aprins

– nu se pune pe foc deschis

– dupa ce s-a racit putin, se pune apa calda in el, si se lasa asa pina se inmoaie resturile care se lipesc de el, apoi se freaca bine cu partea aspra a buretelui de vase si se limpezeste cu apa sarata

– se lasa la uscat neaparat (fara capac)

– se pastreaza fara capac, in loc aerisit, altfel mucegaieste

Acest articol a fost publicat în distractie in bucatarie și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s