Rulada cu spanac


Se prepara un aluat cam ca pentru choux: 100 ml ulei + 250 ml lapte se fierb. Cind chestia clocoteste, se pun 100 g faina dintr-o data si se amesteca bine. Se ia de pe foc si se mai pun 2oo ml smintina. Aluatul trebuie sa fie suficient de moale ca sa curga (cam ca mierea sa fie de viscos). Se lasa la racit, (sa fie caldut, nu rece) apoi se pun 3 galbenusuri de ou. Se amesteca si se pun si 3 albusuri batute spuma. Se pregateste o tava mare  in felul urmator: se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet sau cu gris. SA NU UITI SA FACI ASA, ALTFEL NU MAI SCOTI FOAIA DIN TAVA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Se toarna aluatul in strat nu foarte gros si se coace pina cind se desprind marginile. Se rastoarna pe servet, se umple cu spanac, peste el se pun sferturi de ou fiert si se ruleaza (partea cu pesmetul la interior). Se pune in tava de chec, se unge cu ou  si se presara cu mac. Se da la cuptor pina cind se coace umplutura.

Umputura :

spanac oparit si facut piure

ceapa calita usor

telemea sau cascaval rase

doua oua crude

sare, piper

Acest articol a fost publicat în distractie in bucatarie și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s