LAMÎI MURATE


De aleg lamii cit mai zemoase. Se spala bine si se oparesc 5 min si taie in 4, in asa fel incit sa ramina bucatile legate. Se pregateste un borcan cu foi de dafin, piper si citeva bucatele de scortisoara. In fiecare lamiie se pune sare si se aseaza in borcan, si se presara sare si o lingura de zahar  printre ele. Se inchide borcanul. Dupa doua zile, se va lasa zeama si lamiile pot fi indesate mai bine, asa incit sa fie acoperite cu lichid. Daca lichidul nu ajunge, se mai stoarce zeama de la alte lamii proaspete si se completeaza. Se dau la baie de abur pentru 10 min. Se pastreaza la rece macar o luna.

Acest articol a fost publicat în distractie in bucatarie și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s