Concentrat de pui sau vita pentru mincaruri


1kg de oase de pui (eu folosesc carcasa de la piept si oasele de la pulpe) sau 2 kg de oase de vita

2-3 l de apa

1 kg de legume tocate marunt: morcov, ceapa, pastirnac

condimente: boabe de piper, 5 cuisoare, o foaie de dafin, 3 boabe de enibahar

o lingurita de sare

Se pune carnea in apa rece,  se spumuieste, apoi se adauga legumele si se fierb la foc mic, cu capac,  cam 3 ore. Se mai completeaza cu apa daca mai e nevoie. Se trece zeama printr-o sita, apasind pe legume, ca sa iasa sucul din ele. Se pune lichidul din nou la fiert, sa scada la un sfert. Cind e cit de cit racit, se pune in tavita de inghetata a frigiderului sau in paharele de iaurt.  Se dau la congelator pina se intaresc, apoi se scot din forme si se pun individual in pungute de plastic. Se pastreaza la congelator cam 6 luni.

Acest articol a fost publicat în distractie in bucatarie și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s