FAIMOASA RETETA DE ZACUSCA

zacusca

RETETA MEA DE ZACUSCA

De la inceput trebuie sa va spun ca toate cantitatile sint orientative, eu pun ingredientele in functie de inspiratia de moment. Toate legumele le toc pe robot, avind grija sa nu fac pasta din ele. Cum procedez:

Ceapa (cam 1,5kg) o toc si o calesc in cam 400ml ulei de floarea soarelui.

Gogosarii sau ardeii (cam 3kg si neaparat rosii si carnosi) ii coc, ii curat si ii las la scurs, apoi ii toc si-i calesc usor (cam 10 min) in uleiul scurs de la ceapa.

Rosiile (cam 3kg) le toc, le calesc si pe ele cam in 200ml ulei.

Amestec toate ingredientele astea intr-o oala mare, de inox si le pun la foc mic, cu plita dedesubt. Mai adaug sare, piper, seminte de chimen, foi de dafin, miere (cam un borcan de 800ml).

Peste acest amestec pun in functie de ce fel de zacusca fac, vinete coapte, ciuperci tocate marunt sau fasole verde oparita si taiata marunt. (La zacusca de fasole verde, dupa ce o desfac pun si oleaca de usturoi)

O las la fiert  inca 30-40 min.

O pun apoi, asa fierbinte, in borcane cu filet oparite inainte si uscate si le mai fierb pe baie de abur cam 20 min, apoi le las sa se raceasca in pături cu capacul in jos.

Dodo-frustrata, asta e secretul ca zacusca mea  nu se strica nici doi ani! Nu ma mir ca a ta mucegaieste dupa citeva luni. Igiena conteaza si aici!!!

data viitoare, reteta sarailiei pe care am pregatit-o pentru intilnirea cutremurofanilor

13 Responses to FAIMOASA RETETA DE ZACUSCA

  1. Seismo says:

    Desi sunt carnivor, mai ca mi-ai facut pofta…
    Stai sa te gaseasca Magik :D

  2. zakuskareasa says:

    pt magik fac una speciala :)

  3. Seismo says:

    pune mana si mai baga ratzete d’astea care stau la burcan mult timp :D

  4. teoctist says:

    Va dorim Pofta Buna!
    Deci, daca nu imi aduci un borcan de zakuska si ceva sarailii te banez!

  5. Seismo says:

    Uai…. pai alte retzete? :P

  6. Mariana says:

    Buna. Mi-ai facut o pofta de zacusca…….
    E prima oara cand intru aici, pe blog si te felicit pt tot ce ai postat. Ai mare drepatate in tot ce ai scris.
    Dintr-odata toata lumea a devenit specialista in seismologie, predictii, profetii. Mai nou toti vibreaza si au stari ciudate imptreuna cu Mos Istrate. Toate lucrurile firesti de pana acum au devenit precursorii cutremurelor. Mai ales al celui apocaliptic prezis de Mos Izamana.

    • zakuskareasa says:

      Buna Mariana. Ma bucur ca ai inteles corect atitudinea mea :) . Tare bine ar fi daca oamenii si-ar trai viata ca inainte de aparitia lui istrate, daca in loc sa pazeasca luna, rusii, norii, durerile de cap, ciinii vagabonzi sau linistea orasului, s-ar duce in parc, s-ar intilni cu prietenii (daca au) sau ar face ceva ce n-au mai facut. Oricit ai scotoci netul, nu devii specialist in seismologie daca nu ai o baza, daca nu esti in stare sa intelegi fenomenul in amanunt… Te mai astept, o sa mai pun retete :D

  7. pretorianu24 says:

    CIOCOLATA DE CASA PENTRU MAMY,
    - 100 grame cacao
    - o cana de zahar
    - 500 grame de lapte praf rarau
    - nuci 100 grame
    - un pachet de unt
    - o sticluta de esenta de rom de calitate(coniac)
    - 4 linguri de apa
    Se pune la foc mic zaharul cu apa si se amesteca pina se topeste.
    Dupa ce s-a topit zaharul se adauga cubulete de unt,cacao,esenta de rom,laptele praf.Se amesteca compozitia (atentie sa nu faca cocoloase laptele praf) la foc mic pina se topeste untul.Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si se baga la cuptor 30 minute la foc mic.Se lasa la racit,dapa care se introduce in frigider.Se taie in cubulete.
    POFTA BUNA!
    ATENTIE! – NERESPECTAREA RETETEI , VA FACE SA RATATI PLACEREA DE A GUSTA O CIOCOLATA BUNA

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s