varza alba si rosie
ardei gras, rosu si galben
ardei iute
morcov
ceapa
frunze de telina si maciulii de marar
hrean
boabe de porumb
sare, boabe de piper si de mustar, otet si zahar
Varza se toaca marunt si se freaca bine cu sare; morcovii se dau pe razatoare si se amesteca prin varza; ardeilor li se scoate cotorul, se freaca la interior cu sare, apoi se umplu cu amestecul de varza cu morcov. Se aseaza ardeii umpluti in borcan cu gura in sus, se pun printre ei ardei iuti, ceapa, boabe de piper si de mustar, frunze de telina, hrean, boabe de porumb si maciulii de marar. La un litru de apa se pun o lingura rasa de sare, 75 ml otet si 3 linguri de zahar. Se umple borcanul cu zeama si se leaga.
Buna ziua.Aceasta reteta a dvs ardei umpluti cu varza nu este prea dulce daca puneti 3 linguri de zahar la un litru de apa?Atat as dori sa stiu.O zi frumoasa.Nicu.
noua ne place asa. evident ca nu e obligatoriu sa puneti atita. in plus, lingurile sint rase, nu cu virf.