CIUPERCI MURATE PICANTE PENTRU NOCTI


In principiu se pot mura orice fel de ciuperci, dar de preferat sint ghebele, pleurotus sau champignion.

Ciupercile se curata, se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa citeva clocote, apa se arunca, ciupercile se spala sub jet de apa si se pun din nou la fiert.  Dupa ce sint fierte se spala bine in multa apa, mai ales ghebele si se lasa o ora la scurs.

Se pregateste o saramura din o lingura de sare la un litru de lichid, 250 ml otet la 750 ml de apa,  doua linguri de zahar, piper boabe, mustar boabe, o crenguta de cimbru,  foi de dafin si citiva ardei iuti. Se da in clocot si apoi se adauga ciupercile scurse. Se lasa pina a doua zi.

In borcane se pune  intii putina zeama, apoi un strat de ciuperci, apoi citeva rondele de ceapa rosie si un catel de usturoi si se completeaza cu zeama pina la nivelul ciupercilor, apoi alt strat de ciuperci, alta ceapa si usturoi si tot asa, pina se umple si se completeaza mereu cu zeama. In mijloc se infige un ardei iute iar deasupra se pun citeva bucati de hrean.

Acest articol a fost publicat în distractie in bucatarie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la CIUPERCI MURATE PICANTE PENTRU NOCTI

  1. Monica zice:

    imi place reteta. Doua intrebari: daca sterilizez borcanele cat pot rezista in camara si in cat timp se mureaza?

  2. zaku zice:

    de murat se mureaza cam intr-o saptamina. rezista citeva luni, cam 4-5. recunosc ca asta e temenul in care se maninca toate.

Lasă un comentariu